JOOP VAN ZANTEN STAALSERVICE BREIDT UIT

 

VEENENDAAL – Gedurende de komende maanden zal er een mooi project zichtbaar worden: Joop van Zanten Staalservice gaat uitbreiden.

Met het Veenendaalse familiebedrijf, dat wordt geleid door Arie van Zanten en zijn zus Hanneke Blankesteijn-van Zanten, werd bijna 50 jaar geleden gestart op een locatie in het centrum van Veenendaal. In 2004 bleek de productieruimte te klein en werd er op een toen net ontwikkeld nieuw bedrijventerrein, centraal gelegen aan de A12, een productiehal gebouwd van 6000 m2, met daarnaast nog mogelijkheden voor toekomstige uitbreiding. Nu, ruim 10 jaar later, blijkt dat de groei die het bedrijf doormaakt, niet verwezenlijkt kan worden in de huidige bedrijfsruimte en is er een begin gemaakt om uit te breiden naar totaal 9000 m2.

 

Strategie

In 2012 heeft de directie en het management van het 35 man sterke staalsnijbedrijf een ambitieus plan opgesteld om in 8 jaar tijd de omzet van 2012 te verdubbelen. Deze groeistrategie heeft niet alleen een uitbreiding van bedrijfsruimte tot gevolg gehad, maar ook van medewerkers en machines. De afgelopen maanden zijn er verschillende nieuwe machines besteld, die tegen het eind van het jaar worden verwacht en met de interne verhuizing kan worden begonnen.

 

Richting

Het behalen van de omzetgroei zal mede komen uit projecten. Enige jaren geleden heeft Joop van Zanten Staalservice haar werkzaamheden uitgebreid met het aanbieden van totaaloplossingen op het gebied van gesneden koolstofstaalproducten in het dikkere segment met veel additionele bewerkingen, in huis aangebracht, waardoor gesneden staalproducten compleet lasklaar kunnen worden gemaakt. Met gebruikmaking van kwalitatief hoogwaardig West Europees materiaal dat veelal 3.1/3.2 gecertificeerd is. Zo is het aanbrengen van laskanten op verschillende manieren mogelijk, kunnen producten tot 120 dik worden gericht op een richtbank, zijn er verschillende kantbanken aanwezig om producten te voorzien van (meerdere) zettingen. En ook het aanbrengen van geboorde of getapte gaten, verjongingen en contourlaskanten zijn mogelijk op de daarvoor aangeschafte grote blokbed frezen ( 10 en 12 meter).

 

Voorbereidingen

Het bedrijf heeft gedurende zijn bestaan geleverd aan klanten uit veel verschillende marktsegmenten. De laatste jaren heeft het zich met name gericht op segmenten waar grote behoefte is aan hoogwaardig staalsnijwerk (offshore, infra, kraanbouw enz.) met de daarbij behorende aanpassingen, die de bedrijfsuitbreiding tot gevolg hebben gehad. Door efficiënt gebruik te maken van de vakantiesluiting de afgelopen zomer, heeft de markt geen stagnatie ondervonden van de interne aanpassingen, waarmee een begin is gemaakt (het verplaatsen en verlengen van een plasmasnijtafel van 44 naar 53 meter). Eén van de volgende acties is het maken van de fundering voor het nieuwe bewerkingscentrum (Zayer Kairos) dat in december wordt verwacht. In januari 2016 kunnen ook de kantbanken en de afschuinmachines verplaatst worden en kan de nieuw aangeschafte straalmachine geplaatst worden.

 

De verwachting is dat begin volgend jaar het nieuwe bedrijfsgedeelte in gebruik kan worden genomen, waarmee Joop van Zanten Staalservice klaar is voor de toekomst.

Halverwege volgend jaar hoopt Joop van Zanten Staalservice haar 50-jarig bestaan te vieren. Na het realiseren van de uitbreidingsplannen, zal er zeker worden stil gestaan bij dit heugelijke feit.

 

Metaalnieuws editie 19 (papieren versie).

 

Vraag & Aanbod <link-http://www.vraagenaanbod.nl/nieuws/id13350-Joop_van_Zanten_Staalservice_breidt_uit.html>Nieuwsbericht 02-10-2015.

Volg ons op: